Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Moderowanie działu Publikacje serwerów Metin2

tiffanus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Sprawa jest dosyć absurdalna, gdyż właściciel prywatnego serwera Metin2, chcąc zareklamować swój serwer MUSI przestrzegać regulaminu działu. Nic w tym dziwnego, bo przecież regulamin jest po to, aby go przestrzegać, pragnę się jednak odnieść do konkretnego punktu tego regulaminu i sposobie egzekwowania go przez moderatorów w/w działu (kid modów).

Chodzi mi dokładnie o punkt:

20. W dziale obowiązuje generator przy zakładaniu tematu z reklamą: Klik

opiszę to dla tych, którzy nie są w temacie: trzeba przejść pod stronę w/w generatora, wygenereować swoją prezentację i wygenerowany kod wkleić w temat - ok, wszystko fajnie. Problem pojawia się w momencie, kiedy użytkownicy mają swoje prezentacje, z własnymi, lepszymi grafikami, lepszymi opisami - słowem, bardziej rzeczowe. Wtedy również trzeba dodać taki generator lecz uwaga: w SPOILERZE, mimo, że moja prezentacja zawiera dokładnie to samo, co wymagany generator, w dodatku generator jest paskudny i nieprzypada go gustu większości przeglądającej temat która twierdzi, że taka prezentacja jest "do niczego" i jeśli ma się prezentacje z generatora, to jest to serwer także do niczego. Więc jeśli moja prezentacja zawiera to samo, to dlaczego mam dodatkowo dodawać prezentację z generatora w spoilerze? Przecież i tak nikt tego nie przeczyta, gdyż moja prezentacja jest czytelniejsza - dodatkowo post jest 2x większy, co również wpływa na dodatkowy błąd podczas zakładania tego tematu, ponieważ klasa parsera IPB się sypie. Nikt z przeglądających na to uwagi nie zwraca! Oprócz no własnie... moderatora działu.

Więc przejdę może teraz do egzekwowania tematu z brakiem "generatora". Otóż moderator, o lubianej przez siebie porze, wchodzi w nasz temat i pisze nam:

Dodaj generator w spoilerze. 3h

Oczywiście nie interesuje go, że w tym czasie możemy spać, umczyć się lub po prostu nie być aktywnym na MPC. Mamy 3h na dodanie nikogo nie interesującego generatora w spoiler i już. No dobrze, ale co jeśli przekroczymy ten czas? I przeczytamy post moderatora po upływie 3h? Właśnie... możemy liczyć jedynie na to, że moderator otworzy nam temat i pozwoli edytować post wedle wytycznych, lub po prostu skopiuje nam zawartość tematu, abyśmy mogli założyć nowy temat tym razem z generatorem. Tak powinna wyglądać ta sytuacja, nieprawdaż? Nic z tych rzeczy, kiedy poprosiłem moderatora o w/w akcje po prostu mi odmówił. Bez podania przyczyny. Komu miałoby zależeć na dobru użytkownika, jeśli nie samemu moderatorowi? Powinien on w takiej sytuacji okazac się pomocny i po prostu pomóc komuś odzyskać zawartośc tematu (opisane na przykładzie kid moda działu: Usama Su kocken. Jednak bardziej dręczy mnie fakt, że ten generator jest po prostu zbędny, jeśli ktoś posiada swoją prezentację która przedstawia wyraźnie to samo co prezentacja z generatora.

Proszę o jakąś rekację w tej sprawie, gdyż jest to naprawdę uciążliwe. Dodatkowo pragnę nadmienić, że jest spora ilość serwerów która NIE POSIADA takiego generatora i tematy nie są zamykane, nie chcę nic mówić, ale po prostu śmierdzi korupcją.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Niektóre punkty w lokalnych regulaminach są śmieszne.

Podzielam zdanie Wrednej, że powinno to zostać bardziej rozbudowane, albo chociaż rozszerzone do czegoś w tym stylu

Cytat

20. W dziale obowiązuje generator przy zakładaniu tematu z Klik. Podmianie zawartości wygenerowanej prezentacji mogą ulec tylko grafiki.

Opublikowano

Osobiście uważam, że ten pkt powinien zostać zmodyfikowany i rozbudowany na dodatkowe podpunkty.

Czyli co konkretnie musi znaleźć się w prezentacji, jakie informacje.

1391961391-U712132.jpg

ExMod | Best Member | Gold Member |Black Member

Opublikowano

Osobiście uważam, że ten pkt powinien zostać zmodyfikowany i rozbudowany na dodatkowe podpunkty.

Opublikowano

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

Wredna ma racje, z resztą jak zawsze.

Powinniście podać wymagana rzeczy, a grafikę umożliwić dowolną. Jeżeli ktoś nie ma grafiki, to może skorzystać z generatora.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Nie chce mi się rozpisywać xD

To samo zdanie co Wredna :)

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

sstwc.jpg

Opublikowano

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Ja tam gdzieś czytałem kiedyś, że administracja chce wyeliminować generatory i tematy zbiorowe.

Co do tematu - na tak.

Opublikowano

temat byl zamkniety slusznie :)

Fajne grozby nawalasz na mnie xDDD, powinienes perma za to wylapac

Owszem, temat był zamknięty słusznie, i nigdzie nie napisałem że jest inaczej - czytanie ze zrozumieniem. Chodziło mi bardziej o Twoje zachowanie w stosunku do mnie i brak chęci JAKIEJKOLWIEK pomocy - czytanie ze zrozumieniem.

Groźbą jest to, że poskarżę się administracji? Wolne żarty. Ktoś musi zobaczyć jaki jesteś naprawdę, bo na pewno nie jesteś taki jak to opisałeś w podaniu na moderatora:

Jestem Grzegorz mam 17 lat

A mnie śmiesz nazywać dzieckiem? Ja mam 23 lata, ale nie o tym.

Jestem cierpliwym

i milym czlowiekiem

Nie jesteś miły - człowiek miły tak się nie zachowuje. Człowiek miły nie napisałby takiego postu. Kłamstwo numer 1.

Na mpc wchodze po to

aby pomagac kazdemu z userow

Ekhm. Pozwolę sobie tego nie skomentować. Nie pomogłeś mi w żaden sposób, a mogłeś chociaż napisać, co mam teraz zrobić, jeśli nie miałem zawartości swojego tematu, a sam temat jest zamknięty. NIE jesteś tutaj żeby pomagać. Kłamstwo numer 2.

PS.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Masz kilka przecinków, bo moderatorowi nie wypada o nich zapominać. Resztę możesz zachować na później.

#####################################################

Do wszystkich którzy wypowiedzieli się w temacie: dziękuję za zainteresowanie się tematem, tak liczne poparcie i przychylne rozpatrzenie.

Pozdrawiam.

Opublikowano

76561198001815076.png
  • 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...